Son Pacs Productions, un poc més enllà del Mediterrani... Imprimeix
Audiovisuals


Diuen que els anys no passen debades...

Així que amb l'experiència i la confiança dels diferents guardons i reconeixements en els diferents espais en els quals els nostres curtmetratges s'anaven projectant, ens permetérem iniciar l'aventura dels Festivals Internacionals.

Contem sempre amb la inestimable ajuda del Departament de Llengües estrangeres, per a subtitular les pel·lícules a l'anglès, i amb el suport de la Direcció del Centre i dels companys; que van cobrir les nostres absències i donen suport a les nostres iniciatives.

Així que després de ser convidats al Festival MUVIES de Madrid, en el qual contactàrem amb les més importants Trobades Escolars Europees, vam acceptar les diferents ofertes de participar en els diferents certàmens que se celebren anualment en diferents llocs més enllà de les nostres fronteres.

Les nostres produccions han viatjat a Pyrgos, Grècia. Al certamen VI Camera Zizanio (European Meeting of young people’s Audiovisual Creation) on es va classificar per a la fase presencial “Els texans de Somali”.

També vàrem ser guanyadors a Argentina, al seu reconegut Festival Iberoamericano de CortosImágenes jóvenes en la diversidad cultural (Buenos Aires), amb “Per fat i fat”.

La UNESCO ens va seleccionar per al seu projecte “La motxilla Audiovisual” juntament amb nou produccions més.

Ens va fer molta il·lusió ser seleccionats i participar com a centre representant d’Espanya al MLA (Media Literacy Award) que se celebra a Viena. Pocs són els elegits...

Assistírem a l’encontre, com a convidats d’honor, amb el curtmetratge “Aigua”. I poguérem compartir unes jornades extraordinàries amb instituts i centres de tota Europa.

Allí, ens presentaren al subsecretari del Ministeri de Cultura, Karl Brousek, que ens va demanar una entrevista amb Wolfgang Richter, representant del Centre Escolar Privatgymnasium der Herz-Jesu-Missionare, de Salzburg i que ens va proposar un intercanvi cultural amb els seus alumnes, tant pel que fa a la part lingüística en castellà com pel que fa a la part audiovisual.

http://www.pgliefering.at/

A Àustria, també rebérem la invitació per participar al Festival TIMELINE que se celebra a Milán. El seu director, Antonio Risolutto, va posar un especial interès a les nostres produccions, que ja coneixia de Madrid i València.

Per això, malgrat les dificultats dels subtitulats a l’italià, participam al Timeline, Film for joy and learnig de Carate Brianza amb “Silencis”, “Sueños rotos”, “Aigua” i “Partiendo”. Una invasió al nord d’Itàlia, veritat?

Teresa Caimari i José Juan Guijarro

Tornar
 
Institut d'Educació Secundària