Solidaritat
SOLIDARITAT IES SON PACS 1r TRIMESTRE (2015 – 2016) Imprimeix
Solidaritat

Enguany, la primera activitat solidària que hem posat en marxa és la dels nostres famosos i ja tradicionals berenars solidaris per recaptar doblers poder continuar becant a persones sense recursos del Centre Cultural de Batahola Norte (Nicaragua).

Des de Son Pacs, li hem demanat a la responsable del CCBN, la Sra. Jennifer, si ens podria fer cinc cèntims en què consisteix el programa de beques que nosaltres com a centre ja fa més de deu anys que ens vàrem comprometre a col·laborar. I aquest és l’escrit que ens ha fet arribar:

En el Centro Cultural Batahola Norte las clases de Educación Básica de Adultos y Jóvenes tienen una larga historia. Éste surgió de la realidad y necesidades de la comunidad. Los fundadores del CCBN, Fr. Ángel Torrellas y Hna. Margarita Navarro, se dieron cuenta rápidamente que un gran porcentaje de la población adulta que llegaba al Centro Cultural no sabían ni leer ni escribir. Fue en respuesta a esta realidad que surgió la iniciativa de ofrecer estas clases.

Este año contamos con 30 estudiantes que van de la edad de 15 hasta los 73 años. Nuestras profesoras trabajan con material facilitado por el Ministerio de Educación. Ofrecemos tres niveles en el CCBN: Nivel I corresponde a 1ero y 2do grado de primaria; Nivel II corresponde a 3ero y 4to grado; y Nivel III corresponde a 5to y 6to grado. Cada nivel tiene su propio libro lo cual facilitamos a los estudiantes sin costo alguno. Gracias al apoyo de nuestros Amigos de Batahola en España, entre ellos el Instituto Son Pacs, y otros donantes cada estudiante de Educación Básica de Adultos recibe las clases de manera gratuita. También facilitamos a cada estudiante los cuadernos, lápices, borradores, reglas, caligrafías y tajadores que requiere durante todo el año y así evitamos la deserción por falta de materiales. Ofrecemos las clases en la noche, tomando en cuenta que la mayoría de estudiantes son personas adultas que trabajan o tienen otros compromisos durante el día. Tratamos de ser lo más flexible posible en cuanto al horario, porque estamos conscientes que para la mayoría es un gran reto retomar sus estudios. Al terminar Nivel III los estudiantes pueden optar a una beca en el CCBN para cualquier curso en el año siguiente.  

Mildred Castillo, Profesora de Nivel III, comparte algunas reflexiones acerca del curso: “Tengo ocho años de dar clases aquí en el Centro. Creo que este programa es de lo más importante que ofrecemos en el Centro. No solo estamos trabajando con un grupo de personas de escasos recursos, sino con un grupo que encima de eso no tuvo la oportunidad o los recursos de estudiar cuando eran jóvenes. Entonces ésta es una gran oportunidad a una edad más avanzada.”   

El costo anual del programa incluyendo instrucción y materiales es de 4.700€, o aproximadamente 156€ por estudiante.  

Aquí os hago llegar el testimonio de Ivania del Socorro Mayorga (edad: 40 años), una mujer becaria de Educación básica de Adultos Nivel 1

Hola, me llamo Ivania y vivo con mi esposo, hermana, sobrina, sobrino y cuñado. Mi esposo es pintor, mis sobrinos trabajan en venta de ropa y limpieza de casas ajenas. No trabajo, pero espero un día encontrar un empleo. En mi tiempo libre me gusta cocina, limpiar, lavar y planchar ropa. En el futuro me gustaría encontrar un trabajo propio para poder ayudar a apoyar mi familia.

Aunque miembros de mi familia trabajan, quiero tener un empleo propio también. Estoy aprendiendo lo básico de cómo escribir mi nombre y los nombres de mis padres. Quiero continuar mis estudios para poder ser más educada, ya que no tenía muchos estudios cuando era más joven. Supe de las clases que ofrece el Centro Cultural hace un par de años cuando mi primo estudiaba acá, y decidí que también yo quería tomar clases. Hasta ahora he disfrutado mucho de la clase y espero poder continuar con las clases.”

 

Com cada any, per desembre, hem organitzat la campanya de recollida d’aliments, joguines i roba. I així també col·laborar i ajudar a través de Càritas a les persones més necessitades de la nostra comunitat mallorquina.

I per tancar el trimestre, hem organitzar dues xerrades informatives. Una sobre Càritas i la recollida que organitzam dirigida als alumnes de 1r ESO perquè sàpiguen on van destinats tots els aliments, la roba i les joguines que replegam. I l’altra xerrada pels alumnes de 1r de Batxillerat a càrrec de la Plataforma “Mallorca Terra d’Acollida” sobre la problemàtica dels refugiats, especialment l’actual situació de Síria.

 

La Comissió de Solidaritat

 
Solidaritat: Memòria curs 2012-13 Imprimeix
Solidaritat

Des de l'Institut Son Pacs hem seguit treballant a favor de la solidaritat amb els nostres amics de Batahola. Aquest any hem gaudit del privilegi de tenir entre nosaltres a na Rocío i na Paula, dues germanes de Madrid, que aquest estiu passat varen fer un voluntariat durant un mes al Centre Cultural Batahola Norte (Nicaragua). Han vingut expressament per compartir amb nosaltres la seva experiència a Batahola.

Ha estat molt enriquidor per a tots poder escoltar el seu testimoni i poder veure les seves fotografies i el seu vídeo reportatge. Hi ha aquella dita que diu “una imatge val més que mil paraules”, en aquest cas les seves paraules acompanyades d'imatges ens han fet veure i prendre consciència de la preciosa tasca que s'està duent a terme allà i ens han animat a continuar treballant en allò que puguem des d'aquí.

Durant tot el curs hem seguit organitzant cada dijous els tradicionals “Berenars Solidaris” dels quals hem recaptat 1286,31€.

A part dels “Berenars Solidaris” també hem dedicat un dia a la Solidaritat organitzant les nostres II Competicions Solidàries de les quals hem recaptat 1045,11€.

Aquestes s’han pogut dur a terme, entre altres coses, gràcies a la col·laboració dels pares i mares a través de l’APA, fent-nos un donatiu de 150€ per poder pagar el material per als diferents tallers. També hem tengut el privilegi de contar amb la col·laboració dels nostres amics de Batahola. Ells també es feren presents en aquest dia posant el seu granet de sorra fent unes medalles, unes precioses postals i uns dibuixos confeccionats pels nins en el seu taller de pintura. Tot això fet i pintat a mà. Gràcies a ells, els guanyadors pogueren endur-se aquest bonic record.

solidaritat2

Les medalles de les competicions solidàries

foren elaborades pels nostres amics de Batahola

 

Per acabar, podem dir amb satisfacció, sobretot en aquests temps de crisi tan difícils que corren, que durant aquest curs en total hem recaptat 2331,42€ per al Centre Cultural de Batahola.

Des de la Comissió de Solidaritat volem donar l’enhorabona i moltes gràcies a totes les persones que han fet que tot això hagi estat possible.

 

Catalina Parets, coordinadora de Solidaritat

Darrera actualització de dimarts, 4 de juny de 2013 18:16
 
Darrer Butlletí Revista Batahola España Imprimeix
Solidaritat

Podeu descarregar el número 27 del pdfbutlletí de notícies de l'Associació d'Aamics de Batahola. En aquesta ocasió el nostre centre educatiu és protagonista de dues de les seves notícies.

Una de les vessants del projecte solidari de l'IES Son Pacs és la realització d'activitats en el centre per a la recaptació de fons en ajuda del centre cultural de Batahola Norte a Managua, Nicaragua.

 
Resum d'activitats solidàries 2011-12 Imprimeix
Solidaritat

Des de l’IES Son Pacs un any més hem seguit treballant la solidaritat amb els nostres amics de Batahola (Nicaragua). Un esforç que creiem val la pena. Així com val la pena seguir conscienciant als nostres alumnes de què “hi ha una altra manera de viure”, de què “no només nosaltres hem de ser els privilegiats de poder rebre educació, sinó que l’educació és un bé i un dret universal”.
Per tot això, hem volgut continuar aportant el nostre granet de sorra per a què la formació d’adults del Centro Cultural Batahola Norte segueixi endavant i que cada vegada siguin més les persones que es beneficiïn d’aquesta formació i educació. Essent conscients de que no només els beneficiarà a ells sinó també a les seves famílies.
Durant tot aquest curs hem seguit organitzant cada dijous el tradicional Berenars Solidarirs del qual hem recaptat 1812€.
També hem volgut dedicar un dia a la solidaritat, organitzant unes Competicions Solidàries i un Mercadet Solidari. De les Competicions Solidàries hem recaptat 656€ i del Mercadet Solidari 123€.
En total, hem recaptat 2591€ per al Centro Cultural Batahola Norte.

Tallers i competicions solidaris - Pasqua 2012

Des de la Comissió de Solidaritat volem donar l’enhorabona i les gràcies a tota la comunitat educativa (professors, alumnes, pares, personal laboral,...) de l’IES Son Pacs que un any més han fet que tot això sigui possible.

Lliuraments de premis de les competicions solidàries

IMG_0891
IMG_0897
IMG_0908
IMG_0917
Darrera actualització de dimarts, 29 de maig de 2012 14:38
 
COMPETICIONS SOLIDÀRIES IES SON PACS Imprimeix
Solidaritat
4 D’ABRIL

CURS 2011 - 2012

Des de la comissió de solidaritat i amb l'ajuda de tot el claustre juntament amb la col·laboració de l'Associació de Mares i Pares de l'IES Son Pacs, dia 4 d’abril, organitzarem unes Competicions Solidàries al nostre centre.

Gimcana:
Participants: 1r cicle d’ESO (1r i 2n ESO).
Petits grups de 3 membres.
Responsable: Departament d’anglès.
Lloc: Espais exteriors de l'institut amb el control al hall.
Durada: entre 1h i 1h i mitja.
Jocs d'ordinador:
Un o dos torns segons el nombre de participants.
Responsable: Andrés Suárez.
Lloc: Aules d’Informàtica.
Durada: 9 a 12h.
Joc vídeo consola: FIFA
Un o dos torns segons el nombre de participants.
Responsable: José Juan Guijarro.
Lloc: Aula Polivalent.
Durada: 9 a 12h.
Ball de bot:
Un únic torn.
Responsable: Maya Carolina, una alumna de 3r ESO Diversificació.
Lloc: Aula Música.
Durada: 9 a 12h.
Ball de saló:
Un únic torn.
Responsable: Biel Coll.
Lloc: Gimnàs.
Durada: 9 a 12h.
Futbol:
Un únic torn.
Responsable: Eduard Riera i Xisco Amengual.
Lloc: pistes de futbol.
Durada: 9 a 12h.
Tennis de taula:
Un únic torn.
Responsable: Toni Mir.
Lloc: pista tennis taula.
Durada: 9 a 12h.
Bàsquet:
Un únic torn.
Responsable: Miquel Castillejos.
Lloc: pista de bàsquet.
Durada: 9 a 12h.
Taller de bijuteria.
Un únic torn.
Responsable: M. Antònia Hernández i Teresa Caimari.
Lloc: per determinar.
Durada: 9 a 11h
Taller de paper maché:
Un únic torn.
Responsable: Joana Cardona.
Lloc: Aula Plàstica.
Durada: 9 a 12h
Taller de crema labial.
Un únic torn.
Responsable: Rosario Moreno.
Lloc: Laboratori de Ciències.
Durada: 9 a 12h
Taller per fer un rellotge solar.
Un únic torn.
Responsable: Benigno Sarmentero.
Lloc: per determinar.
Durada: 9 a 11h
Taller muntatge elèctric d’un punt de llum i timbre
Un únic torn.
Responsable: Paulino Alaminos.
Lloc: Taller A5.
Durada: 9 a 12h.
Mercadet Solidari
Responsable: Marta Brugarolas .
Lloc: per determinar.
Durada: 9 a 13h
Durant tot el mes de març s'aniran recollint material que després es posarà a la venda en aquest taller. Els venedors seran professors amb l’ajuda d’alumnes, si s’escau.
Taller Joves reporters tècnics (relats visuals en català i anglès).
Un únic torn.
Responsable: Catherine Cobb i Antònia Vidal.
Lloc: tot el recinte de l'institut.
Durada: 9 a 11h.


ORGANITZACIÓ DE LA DIADA:

L'horari serà:
De 8h a 9h classe normal.

A partir de les 9h comencen les Competicions Solidàries. Tots els alumnes seran a classe, i una vegada passat llista, cada alumne es dirigirà al lloc on es realitza la seva competició.

Hi ha competicions que estaran distribuïdes en dos torns. Amb antelació, cada alumne sabrà quan i on li toca anar, i a quina competició participa.
Aquest dia pot ser un dia de portes obertes. Tots els pares estaran convidats a venir i gaudir de les diferents activitats. Per aquesta raó, durant tot el matí hi haurà la paradeta del mercadet solidari en marxa.
Gràcies a l’ajuda econòmica de  l’APIMA, al final de la jornada, hi haurà una entrega de premis pels guanyadors de cada competició.
L'hora prevista per acabar les competicions serà a les 11:45-12:00h. Donant temps per a què els alumnes puguin descansar i/o dutxar-se, comprar un tros de coca solidària o comprar alguna cosa al mercadet solidari. I també, perquè els participants de cada competició amb l’ajuda del professorat pugui recollir tot el material i deixar l’institut nét i ordenat.

A les 12:15h tots els participants a les diferents competicions quedaran convocats a la Polivalent per a l'entrega de medalles.
Els criteris de l'entrega de premis seran que cap competició quedi sense premiar i es premiarà el guanyador o el que millor ho hagi fet. Repartir equitativament al màxim els premis per competició tenint en compte el nombre de participants, sobretot, aquelles competicions que són un equip.
Els tallers on s’hauran elaborat algun objecte, com que aquest serà per a l’alumne que l’haurà elaborat, aquest es considerarà el seu premi.


I a les 12:55h, es donaran fer finalitzades les Competicions solidàries IES Son Pacs.

Descarregau tota la informació: PDF_Logo-42

Darrera actualització de divendres, 23 de març de 2012 14:43
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2
Institut d'Educació Secundària